Zwangerschap

Bron: ikbenzwanger.com

De Placenta

In de eerste weken van de zwangerschap begint de placenta zich te ontwikkelen.

De placenta is een zeer belangrijk orgaan, het zorgt ervoor dat de zwangerschap instant blijft en geeft je baby voeding en zuurstof.

De placenta kan zich op elke willekeurige plaats in je baarmoeder nestelen, aan je buikzijde, rugzijde, boven in de baarmoeder of wat verder naar onderen. Op zich maakt het niets uit waar de placenta zit, zolang het maar niet te laagzit, dat wil zeggen over de baarmoedermond (de uitgang) heen.

Als er vroeg in de zwangerschap een echo gemaakt wordt, dan wordt er nog wel eens gezegd dat de placenta laag ligt. Dit komt regelmatig voor in een jonge zwangerschap, gelukkig is gebleken dat de placenta mee omhoog groeit als de baarmoeder groeit. Slechts bij hoge uitzondering blijft de placenta te laag liggen en kan dat een probleem geven bij de bevalling.

Hier word de placenta aangewezen.

Alcohol.

Alcohol drinken tijdens dat je zwanger bent is niet goed voor het embryo, Het embryo krijgt namelijk het alcohol ook binnen via de navelstreng. Dus als je het zo bekijkt is je kind al verslaafd aan Alcohol en drinkt al wijn of bier. Door alcohol te drinken tijdens dat je zwanger bent kan ook ervoor zorgen dat je kind misvormingen krijgt in het gezicht, of kan zelfs een syndroom oplopen. Dus zorg ervoor dat je gèèn alcohol drinkt als je zwanger bent want het kan ervoor zorgen dat het een miskraam word of dat je baby overlijd in uw buik.

 

 

Drugs.

Drugsgebruik tijdens de zwangerschap vergroten de kans op problemen tijdens de zwangerschap of geboorte, ook is je kind al verslaafd aan drugs in de buik tijdens de ontwikkeling. Ook kan het de ontwikkeling van een kind vóór en na de geboorte ernstig verstoren. In sommige gevallen wordt de baby met lichamelijke afwijkingen geboren.

 

 

Tweeling.

Een eeneiige tweeling is genetisch volledig identiek, ze hebben dezelfde genen. Een twee-eiige tweeling is genetisch gezien gelijk aan broers en zussen die op dezelfde dag zijn geboren.

Een eeneiige tweeling is altijd van hetzelfde geslacht, dus twee jongens of twee meisjes. Een twee-eiige tweeling kan van hetzelfde geslacht zijn maar het kan ook een jongen en een meisje zijn. Bij twee jongens of twee meisjes hoeft niet meteen duidelijk te zijn of het een eeneiige of twee-eiige tweeling is, maar wanneer het gaat om een jongen en een meisje is het altijd een twee-eiige tweeling.

Een eeneiige tweeling lijkt qua uiterlijk heel erg op elkaar, vaak zijn ze moeilijk uit elkaar te houden. Ze hebben dezelfde huidskleur, oogkleur, kleur haren en bloedgroep. Wel is het mogelijk dat bepaalde kenmerken gespiegeld zijn, zoals het kruintje, het links- of rechtshandig zijn. Soms zijn zelfs de organen gespiegeld. Het is mogelijk dat de ene helft van de tweeling iets groter of dikker is dan de andere, dit komt doordat ze bijvoorbeeld andere hoeveelheden eten. Het karakter van een eeneiige tweeling hoeft niet geheel identiek te zijn. Onder invloed van de omgeving kunnen de kinderen zich anders ontwikkelen en zich anders gedragen.

Een twee-eiige tweeling kan heel erg op elkaar lijken, net als sommige broertjes en zusjes heel erg op elkaar lijken. Maar het kan ook dat ze juist helemaal niet op elkaar lijken. Er zijn zelfs een aantal tweelingen waarbij de het ene kindje een blanke huidskleur heeft en de andere een donkere, dit is mogelijk als de ouders niet dezelfde huidskleur hebben. Een twee-eiige tweeling is hetzelfde als broers en zussen die op dezelfde dag zijn geboren.

 

 

De Ontsluiting.

Na die eerste 4 cm vindt er meestal een versnelling plaats.
De weeën beginnen echt behoorlijk pijn te doen, ze duren langer en komen meestal om de 3 minuten.
Als je weeën hebt die om de 3 minuten komen, 1 tot 1½ minuut aanhouden en flink pijn doen, dan vordert de ontsluiting gemiddeld met 1 cm. per uur.

 

 

Processen bij de bevalling.

Fasen:
Oefenwee of harde buik:
Vanaf ongeveer 24 weken zwangerschap ondervindt de aanstaande moeder voorweën, oefenweeën of harde buiken, die echter veelal niet pijnlijk zijn en met onregelmatige tussenpozen optreden.[1]

Begin van de bevalling:
De bevalling wordt ingezet doordat de baarmoeder samentrekt. De vrouw voelt deze samentrekkingen als weeën. Door deze samentrekkingen verandert de baarmoedermond (verstrijken, verweken en ontsluiten). De bevalling kan ook beginnen met het breken van de vliezen, waardoor het vruchtwater naar buiten stroomt. Als de vliezen hoog in de baarmoeder breken, kan het vruchtwater ook druppelsgewijs verloren worden. Daarna ontstaan de weeën. Soms komen de weeën niet op gang als de vliezen gebroken zijn. Meestal wordt de bevalling dan na 24 tot 48 uur ingeleid vanwege infectiegevaar.

Duur van de ontsluiting:

De duur van de ontsluiting is lastig vast te stellen. Het kan zijn dat de zwangere zelf een groot deel van de ontsluiting niet opmerkt, maar een oplettende zwangere echter kan juist al heel vroeg het begin van de ontsluiting opmerken. Verder duurt de ontsluiting bij vrouwen die nog nooit gebaard hebben (nulliparae) langer dan bij vrouwen die al een eerdere baring achter de rug hebben (1 baring: primiparae, >1 baring: multiparae). Bij de eerste bevalling van een vrouw duurt dit eerste stadium gemiddeld zo'n 24 uur, maar dit kan sterk wisselen: het kan ook in een uur gebeurd zijn of juist dagen duren.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb